Nákupní košík 0ks - 0 Kč

Váš nákupní košík neobsahuje žádné zboží.


Newsletter

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.

 

Přihlašte se k odběru novinek, slev a akcí, další zajímavosti také najdete, když se přihlásíte na naše stránky na Facebooku.

Jste spokojeni s naší nabídkou a službami? Ohodnoťte nás na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Děkujeme.

Že by pšeničné mouce zvonila hrana? Obliba mandlové mouky stále roste

Že by pšeničné mouce zvonila hrana? Obliba mandlové mouky stále roste

Mandlová mouka zaujímá pevné místo ve zdravé výživě a patří k oblíbeným alternativám klasické mouky. Zabydluje se i v České republice. Jelikož se vyrábí pouze z mandlí, je přirozeně bezlepková, hodí se tedy pro celiaky i pro nízko sacharidovou dietu. Její využití je všestranné, hodí se téměř na všechno pečivo.

 

Mandlová mouka zaujímá pevné místo ve zdravé výživě a patří k oblíbeným alternativám klasické mouky. Zabydluje se i v České republice. Jelikož se vyrábí pouze z mandlí, je přirozeně bezlepková, hodí se tedy pro celiaky i pro nízko sacharidovou dietu. Její využití je všestranné, hodí se téměř na všechno pečivo.

Mandle jsou jádra pecky mandloně obecné. Obsahují nenasycené mastné kyseliny, bohaté jsou na obsah vitamínu E, B a vápníku, najdeme v nich antioxidanty i vlákninu. Kromě toho jsou zdrojem minerálů jako je hořčík, fosfor, měď, zinek, draslík nebo mangan a z ořechů mají nejmenší obsah kalorií.

Orgány vám poděkují

Výzkumy prokázaly její prospěšnost pro srdce. Cévy a tepny udržuje pružné, zlepšuje průtok krve a snižuje krevní tlak. Protože mandle obsahují prospěšné nenasycené tuky, udržují normální hladinu cholesterolu. Vědci konstatují, že konzumace mandlí i mandlové mouky pomáhá v boji proti rakovině tlustého střeva. Produkt vyniká nízkým obsahem sacharidů, jeho hodnotu navyšuje vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Má nízký glykemický index – uvolňuje cukr do krve postupně, tím zaručuje déletrvající zdroj energie. Dle vědeckých pozorování konzumace této potraviny pomáhá při redukci tělesné váhy.

Mandlová mouka je přirozeně bezlepková. Ale pozor! Některé levnější varianty mouky nejsou vyrobeny pouze z mandlí!

Mouka? Moučka? V čem tkví rozdíl?

Mandlová mouka je umleta z vybělených mandlí, které mají odstraněný okolní hnědý obal. Je namletá jemněji než mandlová moučka. Ta obsahuje i hnědý obal a je hrubě namletá v porovnání s moukou.

Kam s ní?

Pečivu zajistí větší vláčnost a ořechovou chuť. Pečivo z mandlové moučky mívá větší kalorickou hodnotu.

Při pečení ji můžete namíchat s pšeničnou moukou v poměru 1:1. Pokud ale pšenici nahradíte úplně, pravděpodobně budete muset přidat vajíčko nebo jiné pojivo. Pokud chcete docílit nadýchaného výsledku, přidejte větší množství droždí či prášku do pečiva, mouka je totiž těžší než klasická.

Do jakého pečiva se hodí? Nejvíce si rozumí se sladkým pečivem. Ovšem klidně s ní připravíte i chléb a pizzu.

 

Líbí se vám tento článek a chcete být informováni, jakmile vyjde podobný?

Dejte nám svůj email a mi vám dáme vědět...

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.


Komentáře (0)

Zatím žádné názory


Jméno
Recenze