Tmavá čokoláda s obsahem kakaového másla je vhodná pro výrobu čokoládových pralinek. Čokoládu rozehřívejte nejlépe ve vodní lázni. Pro dobrou manipulaci při výrobě pralinek čokoládu temperujte, abyste ji dostali na teplotu 30⁰C. Temperovat můžete na nerezové podložce anebo přidáním nerozpuštěné čokolády do čokolády rozehřáté. Do pralinek z hořké čokolády se hodí například náplň s nakyslým ovocem, jako je rybíz, můžou to být i maliny a dalším. Můžete zvolit náplň ořechovou, marcipánovou, karamelový nugát, rumovou ganache a další.
Z čokolády můžete vytvářet chutné krémy na dorty i další dezerty anebo čokoládovou pěnu.
Čokoládové pecky můžete použít i na pečení muffinů a dalších moučníků. Do hotového těsta přimícháte čokoládové pecky, naplníte formy a pečete.
Tmavou čokoládou můžete zdobit dorty a zákusky. Nalijete rozpuštěnou čokoládu na povrch a snadno rozetřete cukrářskou špachtlí. Černou čokoládou můžete také tvořit jemné žebrování na bílých dortech, roládách a dalších zákuscích. Můžete použít i na zdobení čajového pečiva.
Čokoláda se hodí i na dekoraci cukroví nebo na namáčení ovoce, například jahod, které můžete lehce přelít jemnými pramínky bílé čokolády.
- Čokoláda je dále vhodná pro tvorbu působivých dekorací. Na silikonový plát nalijte čokoládu, rovnoměrně ji rozetřete špachtlí. Cukrářskou stěrkou s vroubkováním přetřete plát – vytvoříte tak rýhy. Po zaschnutí přelijte bílou čokoládou, rozetřete a nechte zatuhnout. Z plátu můžete vykrajovat nebo vyřezávat různé tvary na zdobení dortů i mini dezertů a rolád.
Tmavou čokoládu můžete zdobit barevnými fóliemi určenými pro vytváření ozdob. Na hladkou nerezovou podložku nebo na otočený pečící plech natřete tenkou vrstvu oleje, fólii přitiskněte nepotisknutou stranou, opatrně uhlaďte a přelijte čokoládou. Rovnoměrně rozetřete.
Čokoládu můžete dále dekorovat nástřikem barevnými spreji. Skvěle vynikne na tmavé čokoládě bronzová barva, která dodá luxusní efekt všem čokoládovým dekoracím.
Výjimečná, tmavá čokoláda vyrobená z vybraných kakaových bobů. Chuť s jemným aroma s náznaky ovoce a exotického koření. Vše na základě chuti prvotřídních kakaových bobů. Při zpracování si zachovává excelentní fluiditu. Ideální pro dekoraci i potahování.
Vhodná pro všechny způsoby práce s čokoládou. I k přípravě krémů a náplní. Excelentní pro výrobu pralinek, ganache, v kombinaci s likéry. Také vyniká v kombinaci s ovocem.
Ideální do luxusních čokoládových fontán nebo do zmrzlin s výraznou kakaovou chutí. Velmi oblíbená také při přípravě horké čokolády.
Belgická čokoláda s podílem kakaa 72% v sušině, to je další na výběr z pravých čokolád určených nejen na přímou konzumaci, ale hlavně na výrobu pralinek nebo i polévání moučníků. Pokud chcete hořkou čokoládu s příchutí, doporučujeme odsypat dávku čokolády do misky, přidat ochucovací pastu (oříšek, ovocnou, pistácie - dle potřeby) a vše temperovat v mikrovlnce do rozpuštění, tekutou směs prošleháme metličkou a můžeme začít pracovat.
Hmotnost: 500g
Temperace:
- Zahřát na 50°C (max!) nechat rozpustit.
- 2/3 hmoty zchlaďte na 28°C a přidejte zbytek rozpuštěné hmoty.
- Hmotu průběžně promíchávejte.
- Znovu zahřát na pracovní teplotu 31-32°C.
kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sojový lecitin (emulgátor E322), aroma.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 500 g |
Druh čokolády | Hořká čokoláda |
Materiál | Čokoláda |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Mléko, Sójové boby (sója) |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 2407 kJ |
Energetická hodnota | 576 kcal |
Tuky | 44.7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 27.8 g |
Sacharidy | 33.4 g |
- z toho cukry | 27.8 g |
Bílkoviny | 8.1 g |
Vlákniny | 10.6 g |